Senaste Nytt


Senaste nytt inför årets countryfest på Gumboda Hed.

Ni har väl bokat in dagarna 8-9 juli för Gumboda? Om inte, så gör det nu!

Programmet är i det allra närmaste klart nu. Dragplåstren blir i år The Refreshments och alltid populära Euskefeurat, det glada Pitegänget. Båda grupperna har varit hos oss tidigare. The Refreshments gjorde stor succe när de spelade på Gumboda 2003. Jag tror aldrig vi har haft ett liknande publiktryck som vi hade då, dags för repris alltså. 2006 var Euskefeurat senast på besök på Gumboda så det kan väl vara dags igen. Då medverkade de på lördagseftermiddagen, nu blir det en kvällsshow, men kl. 21.00 på sommaren är ju nästan ”mittadan” eller hur.

För att inte tappa countryprofilen för festen så får vi två härliga countryband på besök som kommer att gå på scenen runt midnatt, när det blir pauser i dansen på stora banan och i pubmusiken. Båda banden har varit på Gumboda tidigare. Tribe från Nordmaling gästade oss redan år 2000 men då under namnet Cross Country. De har idag en delvis annan sättning i bandet, men det låter minst lika bra. Tribe kommer fredag kväll. Lördag kväll blir det ett kärt återbesök av duktiga Skellefteåbandet det 8 man (7 grabbar och 1 tuff tjej) starka Ben Carbine. Bandet har medverkat på många countryfestivaler i hela vårt avlånga land och blev också svenska mästare i country år 2009. Så det blir ösa av när det manstarka gänget intar scenen, det tror jag att jag kan lova.

För dansen på stora dansbanan svarar två gedigna mogendansband, Martinez på fredag och Jive på lördag. Den som gillar både snabba bugglåtar och kramiga tryckare torde inte bli besvikna. Alla som brukar vara ute i danssvängen känner väl till båda dessa etablerade dansband.

Och i publogen blir det som vanligt fullt ös och hålligång. Fast inte riktigt som tidigare år. Vi har nu separerat publogen från själva puben, för att även bereda plats i logen för er i åldrarna 15 -18 år. Ni är ju mycket välkomna till festen på ”Hea” även om lagen förbjuder er tillträde till pubområdet. Men nu kommer ni att kunna släppa loss inne i lilla logen båda kvällarna.

Välbekanta umebandet Cover Kings kommer tillbaka igen nu för att köra hårt i publogen fredagkväll. Cover Kings har varit på Gumboda flera gånger, senast i fjol. Detsamma gäller för Custom Covers som kommer att ösa på i publogen under lördagskvällen.

Under dagtid på lördag är det gratis entré till festområdet. Vi kommer att anordna loppisförsäljning där vem som vill kan komma och sälja av sitt överflöd av prylar. Boka bara en plats så vi vet hur många som kommer. Kanske kommer även en del marknadsknallar att besöka oss i år. På underhållningsidan hoppas vi på medverkan av några duktiga lokala musikskoleelever/grupper som vill visa upp sina kunskaper och talanger. Här kommer samtliga deltagare att få en uppmuntran av något slag. New Mountain Music, en bluegrasstrio från Umeå/Vännäs kommeer att medverka med härlig jordnära musik. Vi hoppas också att få en uppvisning av några unga dansare som kommer att visa sina kunskaper i lindyhop, bugg, jitterbugg mm. Sist men inte minst så kommer traditionellt linedansarna och squaredansarna att visa upp sig under dagens lopp. Vidare kommer Robertsfors Scouter att medverka och erbjuda aktiviteter för barn och ungdomar, och ridklubben Sandgärdan erbjuder ponnyridning på Gumboda. Så även dagen ser ut att bli välfylld, ett perfekt utflyktsmål utan några entreer eller kostnader. Ja man kan ju förstås spendera några kronor på mat eller ett kaffefika eller kanske varm korv eller hamburgare och kanske prova lyckan vid lotteriståndet.

Väl mött på Gumboda Hed i juli!

Bengt Gunnarsson


 

 

  

I samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan, Gumboda byaförening, Robertsfors Diamond Dancers, Granån Jomarks Bygdegårdsförening, Crazy Legs, IK Klintarna, Nysätra IF


©jetranger 2011Mer detaljerad karta KRIGSMÄN  HAFVA HÄR  ÖFVATS  1649-1897